Toepassing

en wanden

Toepassing

en wanden

01

01

Scheidingswanden

Scheidingswanden

Tussenwanden in Promonta gipsblokken zijn ongetwijfeld de meest economische oplossing om uw binnenmuren in te delen. Een binnenmuur optrekken met gipsblokken gaat snel en dient dankzij de perfecte afwerking geen verdere bepleistering. Daar de wanden massief en bijzonder stevig zijn. Kan er zonder problemen alle zware voorwerpen aan bevestigd worden zonder extra versterkingen.
Voorbeelden van toepassingen:
appartementen, individuele woningen, rusthuizen, scholen, zorgcentra, hotels, burelen …
Promonta Toepassingen en Wanden

02

02

Voorzetwanden

Voorzetwanden

Promonta gipsblokken kunnen eveneens toegepast worden voor het bouwen van voorzetwanden voor bestaande muren waarbij de akoestische eigenschappen van het geheel aanzienlijk verbeterd wordt zowel voor luchtgeluiden als voor contactgeluiden.
Om de prestaties te optimaliseren is het aangeraden de voorzetwand te ontkoppelen van de structuur met randstroken die te verkrijgen zijn in verschillende diktes en densiteit aangepast aan de voorschriften van het lastenboek of de eisen van de akoestieker.
In functie van de gewenste resultaten kunnen de voorzetwanden uitgevoerd worden in verschillende densiteit en diktes.
Voor bijkomende informatie kunt U contact opnemen met onze technische dienst.
Er dient bijzondere aandacht besteedt te worden aan de correcte plaatsing en verlijming van de isolatie tussen beide wanden.

03

03

Akoestische wanden

Akoestische wanden

De samengestelde akoestische wanden is een echt alternatief om de traditionele niet dragende woning scheidende wanden te vervangen.
Een doorgedreven onderzoek en wetenschappelijke proeven bij het WTCB in Limelette en KUL Leuven resulteren in een samengestelde wand die aan de hoogste akoestische eisen voldoet.
De opbouw bestaat in het algemeen uit twee gips wanden van verschillende dikte of densiteit, een akoestische isolatie, gecombineerd met randstroken of andere ontkoppelingen, en met een afwerking van de aansluitingen met Elasto WP 15.
Deze oplossing is zeer economisch, soepel in uitvoering en zeer flexibel in hoofde van planning als fasering.
In functie van het beoogde resultaat is het mogelijk verschillende types akoestische wanden te bekomen. Promonta beschikt over akoestische verslagen met een luchtgeluidisolatiewaarde Rw van 61 dB, 63 dB tot zelfs 66 dB.
De wanden zijn zelfdragend en zijn ontworpen om volledig ontkoppeld te zijn van de structuur van het gebouw.
Volgens de verschillende eisen op het gebied van akoestiek, raden wij u aan om contact te nemen met onze technische dienst die samen met u de gepaste oplossing zal voorstellen passend bij uw project.
Wij beschikken over een reeks verslagen van proeven die wij uitgevoerd hebben in erkende en geaccrediteerde instellingen, zoals WTCB en KUL, die ons toelaten de waarden te documenteren die horen bij onze wanden.
Voor bijkomende informatie kunt U contact opnemen met onze technische dienst.

04

04

Andere toepassingen

Andere toepassingen

De Promonta blokken kunnen naast het bouwen van scheidingswanden, voorzetwanden of dubbele wanden eveneens toegepast worden in andere uitvoeringen.
Inderdaad, verschillende andere toepassingen zijn mogelijk: omkleden van technische kokers, compartimentering in de kokers om de verschillende leidingen van elkaar te scheiden zoals bv. gasleidingen, ondermetselen van baden en douches, halfhoge keukenwanden, voorzetwanden toiletten, douchewanden in de badkamer ...
Vanwege hun gemakkelijke en snelle montage kunnen ten gevolge van wijzigingen van de uitvoeringsplannen deze aanpassingen op de werf snel uitgevoerd worden.

Leveringstermijn

In het kader onze klanten tot ieders genoegen te bedienen vragen wij aan de aannemers ons een volledige planning voor de levering van de blokken de werf te bezorgen. Er dient rekening gehouden te worden met een afroep termijn van 15 werkdagen voor de levering van de blokken op de werf. In functie van de voorraad en het type blokken, kan deze termijn eventueel worden ingekort.
Vaartstraat 6/8, 2830 Willebroek
Tel: 03 886 58 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Btw: BE 0402 073 908
Copyright: www.promonta.com
Design: www.wacowebdesign.be
Copyright 2023: www.promonta.com
Design: www.wacowebdesign.be